Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Június 26. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: teol.hu

Vörösmartys siker a Sulikézi Fesztiválon

Vörösmartys siker a Sulikézi Fesztiválon

Jól szerepeltek a BÁI Vörösmarty Mihály általános iskola kézis lányai a Magyar Kézilabda Szövetség két napos Sulikézi Fesztiválján, Balatonbogláron.

Az iskola a kezdetek óta részt vesz a szövetség Kézilabda az iskolában című utánpótlás-fejlesztési programjában, amelynek keretében a megmérettetést megszervezték – tájékoztatott Szekerczés Szilárd edző. A 8-14 év közötti gyermek számára kidolgozott program célja az utánpótlás erősítése. Az iskola profiljához passzolt a kezdeményezés, hiszen nagy hagyományokat ápoltak a kézilabda oktatásban, több játékost is adtak a szekszárdi bejegyzett csapatoknak, a jelenlegi Fekete Gólyák Kézilabda Clubnak, valamint a hazai élmezőnybe is jutottak játékosaik, például Szekerczés Luca.

A program keretében évente 2-3 alkalmat szerveznek olyan gyerekeknek, akik nem versenyszerűen sportolnak. Az idei évzáró rendezvényt tartották meg Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportcsarnokában. A tornák során nem mérik az eredményeket, nincs helyezés, csak a játék öröméért lépnek a pályára. A bonyhádi U9-es lányok pedig olyan jól teljesítenek, hogy az idei tanévben szinte veretlenek maradtak. A gyerekekkel hetente két-három edzést tartanak hétfőn, szerdán és pénteken, valamint meghívásos tornákon vesznek részt.

A programban a felkészítők munkáját is ellenőrzik és segítik. Kollégáival Szekerczés Szilárd évente legalább kétszer szakmai konzíliumon vesz részt, ahol bemutatják eredményeiket, tapasztalatot cserélnek. Edzésterveiket és edzéseik minőségét havi bontásban ellenőrzik. A munkáját Buday Ferenc, 119-szeres egykori válogatott játékos, olimpikon, edző menedzseli a térség szakfelügyelőjeként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.