Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 31. 14:58, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Várakozáson felül teljesített a magyar póló-csapat

Várakozáson felül teljesített a magyar póló-csapat

Märcz Tamás szerint a közvélemény és a szakma szempontjából is várakozáson felül teljesített a magyar férfi vízilabda-válogatott azzal, hogy a második helyen végzett a vasárnap véget ért 17. vizes világbajnokságon.

A szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón gratulált játékosainak, akik szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. Hozzátette: a csapat egyre egységesebb lett a torna során.

Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának.

A jövőt illetően kifejtette, hamarosan az Universiadén (augusztus 19-30., Tajpej) fogja irányítani a magyar válogatottat, s elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon egy-két fiatal be tudja majd verekedni magát a nemzeti együttesbe. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, jelenleg nem gondolkodnak abban, hogy külföldi játékosokat honosítsanak.

Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba.

Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte, neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.

Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, s az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól.

"Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet okoztunk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés" - fogalmazott a kapus.

Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre.



Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt.

"Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem" - jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot.

A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől "annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe".

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 0-4-es első negyed után 8-6-ra kapott ki szombaton a horvát válogatottól a vb döntőjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során