Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 10. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: fotó: ildare.unas.hu

Tűzifás csalás Bonyhádon

Tűzifás csalás Bonyhádon

A sértett kevesebb fát kapott, mint amennyit kifizetett.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság eljárást indított tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy bonyhádi nő tett feljelentést a rendőrségen, mert 2016. szeptember 5-én délelőtt tűzifát vásárolt két idegen fiatalembertől, majd később kiderült, hogy a leszállított fa mennyisége kevesebb volt, mint amennyit a tüzelőért fizetett.

Az ügyben a további eljárást a Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A fűtési szezon közeledtével, gyakoribbá vállnak az olyan bűncselekmények, amelyek a fűtéssel, a fűtőanyagok beszerzésével kapcsolatosak. A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy fogadják meg az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat:

Fontos, hogy megbízható forrásból vásároljanak tüzelőt és a vásárlás részleteit mindig pontosan tisztázzák. Idegen személyektől vásárolni kockázatos!

Lényeges, hogy a megrendelésben erdészeti, vagy sima köbméter szerepel, ugyanis egy erdészeti köbméter, valamint egy sima köbméter között jelentős különbség van.

1 erdészeti köbméter = 1,75 normál köbméter = 1 köbméter színtiszta fa

1 normál köbméter = 0,57 erdészeti köbméter = 0,57 köbméter tiszta fa

Tisztázzák azt is, hogy milyen fajtájú a fa, illetve, hogy rönk vagy ömlesztett formában szállítják. A megrendelést és az árat rögzítsék írásos formában is. Pontosítsák, hogy a szállítás, valamint a rakodás költségét az ár tartalmazza-e, vagy azt külön kell megtéríteni. A leszállított mennyiséget mérjék le, arról kérjenek számlát.

A hozzáértés hiányában kérjenek segítséget megfelelő szakértelemmel rendelkező szakembertől. A tűzifát tárolják zárt, biztonságos helyen. Kellő körültekintéssel elkerülhető, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük hívja a 112-es segélyhívószámot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt