Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 02. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel Magyarországra

További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel Magyarországra

További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel - overallokkal, maszkokkal, lélegeztető gépekkel - Magyarországra a következő napokban -közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1-en.

Dömötör Csaba elmondta: bár eddig sikerült elkerülni a koronavírussal megfertőződött emberek számának ugrásszerű növekedését, előfordulhat, hogy a csoportos megbetegedések szakaszából a tömeges megbetegedések szakaszába lép az ország, ezért az a cél, hogy nagyobb terhelés esetén is legyen elegendő védőfelszerelés Magyarországon.

Ennek érdekében nemcsak kész termékek, hanem gyártóeszközök is érkeznek, amelyek lehetővé teszik a magyarországi gyártást - tette hozzá.

Közölte, hogy a védőfelszerelések kiosztásakor azt veszik figyelembe, hol mekkora nagyságrendű a megbetegedés, mekkora a meglévő készletek nagysága, és hány orvosnak, ápolónak kell védőeszközt biztosítani.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a fertőzöttekről és az elhunytakról közölt részletesebb adatok felhívják a figyelmet arra, melyek a legveszélyeztetettebb csoportok. Az idősebbeket arra kérte, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, és a 9-12 óra közötti engedélyezett időben is csak végső esetben - ha sem családtag, sem az önkormányzat nem tud nekik segíteni - menjenek vásárolni.

Dömötör Csaba a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a járvány elleni védekezésre fordítható uniós forrásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarország a 2014-2020-as keret szinte száz százalékát lekötötte, a szerződések felbontása pedig még nagyobb gazdasági kárt okozna, ezért Magyarországnak - és több mint tíz másik uniós tagországnak - nem segítség az az intézkedés, hogy a ciklus pénzügyi tervében szereplő pénzeket fel lehet használni a járvány elleni védekezésre is.

Más források, például az Európai Szociális Alap forrásainak mozgósítására lenne szükség, és lehetővé kellene tenni, hogy minden régióban igénybe lehessen venni az uniós pénzeket - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.