Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 15. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: www.bonyhad.hu, V.B.

Több mint kétmillió forinttal támogatja a VÖT a települések civil szervezeteit

Több mint kétmillió forinttal támogatja a VÖT a települések civil szervezeteit

A Bonyhádi Gondozási Központ vezetői állásának pályázati kiírásáról szóló napirendi ponttal kezdődött a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) csütörtöki ülése

Ezúttal a mórágyi Gránit Közösségi Ház adott otthont az ülésnek – Glöckner Henrik, Mórágy polgármesterének szíves meghívását elfogadva. Elhangzott, 2016. november 1-jétől öt évre új intézményvezetője lesz a Gondozási Központnak, miután a jelenlegi igazgató: Varga Gyöngyvér nyugállományba vonul. Filóné Ferencz Ibolya társulási elnök valamennyi településvezető nevében köszönetet mondott Varga Gyöngyvérnek közel három évtizedes, példaértékű szerepvállalásáért.

Több kérdésről is döntöttek a polgármesterek. A belső ellenőrzési feladatok 2015-ös végrehajtásának beszámolója mellett a települések TOP-os turizmusfejlesztési pályázatainak társulási támogatásáról, és a 2016-os közművelődési pályázati keret felosztásáról is. Utóbbihoz kapcsolódva Filóné Ferencz Ibolya hangsúlyozta, 31 pályázat érkezett 17 településről. Rávilágított, a kétmilliós keretösszeg közel ötven százalékát Bonyhád biztosítja a pályázat kiírásához. - A mostani felhívás népszerűsége is igazolja a közművelődési pályázat létjogosultságát; örömömre szolgál, hogy az idei esztendőben is támogathatjuk a települések civil szervezeteit, akiknek ezúton is köszönöm a munkáját – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya.

A tanácsülés végén dr. Farkas Attila, a BONYCOM Nkft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket a hulladékgazdálkodás jövőjéről, ezt követően a Bonyhádi Mentőállomás képviseletében Péter Tibor hívta fel a polgármesterek figyelmét a május 21-én tartandó jótékonysági futásra, amelyet második alkalommal hívnak életre a térségben feladatot ellátó Mentőállomás támogatása érdekében. Péter Tibor arra kérte a településvezetőket, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a karitatív akciót és vegyenek részt azon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak