Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 09. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu, Budavári Kata

Több lábon akar megállni a fiatal gokartos

Több lábon akar megállni a fiatal gokartos

Sövér László, az ifjabb, múlt hétvégén megnyerte az osztrák-magyar gokartbajnokságot Szlovákiában. A hétvégén pedig újabb megmérettetés vár rá.

„Nagyon gyorsak voltunk.” Sövér Lackó így kommentálta legutóbbi sikerét, mely, mint hangsúlyozza, csapatmunka eredménye. A nyolcadikos fiú, aki már szemmel láthatóan nem kisfiú, és akit egyre kevésbé illik nekünk, felnőtteknek csak úgy „lelacikázni”, mindvégig többes számban beszél. Rotax Max Junior kategóriában versenyez egy szlovák csapatban, az ERT Racing Team-ben, melynek vezetője Magyarics Erik. Tavaly került ide, nagyon jó helyre. De mindig van feljebb, a feltörekvő tehetség pedig komoly, ugyanakkor nem elérhetetlen vágyakat dédelget. – Jó lenne egyszer majd egy olyan csapatnál dolgozni, ahol a versenyzés nem követel a családtól anyagi áldozatot. El tudnám viselni, ha a Formula-4-ben indulhatnék külföldi szériában – meséli Laci. Ezek a távlati tervek.

A most következő, nem elhanyagolható változást pedig az jelenti majd, hogy a nyolcadik osztály után szeptembertől új oktatási intézményben folytatja tanulmányait, remélhetőleg a jó hírű bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Bár az autóversenyzésből állítólag nem lehet kiöregedni, Lackónak arra az eshetőségre is vannak tervei, ha ezen a területen már nem talál újabb kihívást. Sportpszichológusként is el tudja képzelni magát, illetve nagyon szívesen foglalkozna gyerekekkel. Ezért nincs elhanyagolható szerepe a tanulásnak és az iskolának a fiatal versenyző életében.

Készülni ugyanakkor nemcsak az iskolai feladatokra, de a versenyekre is kell. A bonyhádi fiú egy évben mindössze 8-9 versenyen indul. Akad ugyanis olyan ellenfele, aki évente akár 45-ször is megméretteti magát, és olyan is, aki három hónapot töltött Görögországban felkészítő tréningen. Bár a lehetőségei szerényebbek, Sövér Laci hideg fejjel, pontosan, hiba nélkül megy egy-egy futamon, ez pedig elég ahhoz, hogy hozza a tőle megszokott eredményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.