Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 06. 07:42, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: mapio.net

Szépen formálták a szavakat az ifjak

Szépen formálták a szavakat az ifjak

A hagyománnyá vált német szépkiejtési versenyre hatvankilenc gyermek jelentkezett két korcsoportban Bonyhádról és vonzáskörzetéből, valamint Szekszárdról.

A megmérettetés a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban zajlott, tudtuk meg Matisz Nóra könyvtárostól. Az első fordulóban a gyerekek az általuk választott szöveget olvasták fel a zsűrinek és társaiknak, majd a második fordulóba jutott kisdiákok idegen szöveg felolvasásával szerepeltek.

A 4. osztályosok versenyét Bábel Zita nyerte (Dienes Valéria Általános Iskola, Szekszárd), a második Felföldi Fanni (Dienes Valéria Általános Iskola, Szekszárd), a harmadik Ozsváth Éva (Benedek Elek Német Nemzetiségi Általános Iskola, Hidas) lett.

Az 5-6. osztályosok közül Ferencz Péter (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bonyhád) bizonyult a legjobbnak, második helyen Gecő Kata (Benedek Elek Német Nemzetiségi Általános Iskola, Hidas), a harmadikon Herner Kitti (Cikói Perczel Mór Általános Iskola) végzett. Különdíjat Stein Félix (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bonyhád) érdemelt.

A zsűri tagjai Markovics Mihályné (Bonyhádi Német Önkormányzat), Zsók Antalné (nyugdíjas német nemzetiségi pedagógus) valamint Götz Tamásné (német nemzetiségi pedagógus, Szélkakasos Óvoda, Bonyhád) és Ferencz-Szőcs Szilvia (német tanár - Szekszárdi Szakképzési Centrum Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma) voltak. A jutalmazást a Bonyhádi Német Önkormányzat támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.