Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Szeptember 24. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szalmabálákat gyújtott fel, elítélték

Szalmabálákat gyújtott fel, elítélték

Bosszúból több száz szalma- és szénabálát gyújtott fel egy férfi augusztusban, a Ceglédi Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön; a döntés nem jogerős

- közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel. A közlemény szerint a vádlott lovászként dolgozott egy cégnél, amelynek a telephelyén lakott. Miután főnökével többször szóváltásba keveredett a munkájával kapcsolatban, a férfi egy augusztus eleji hajnalon szándékosan meggyújtott néhány olyan széna- és szalmabálát, amely a cég telephelyének közelében állt. A vádlott lefeküdt aludni, közben a tűz továbbterjedt, és a lángoknak 360 szalmabála és 600 szénabála vált martalékává. Ezzel a férfi 8,6 millió forint kárt okozott a sértettnek.

A férfit augusztus második felében tartóztatták le. A Ceglédi Járásbíróság jelentős kárt okozó rongálás miatt csütörtökön 2 év börtönbüntetésre ítélte. A védő enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A bíró a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni