Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 07. 07:30, péntek | Kék hírek
Forrás: Police.hu

Se rendszám, se vezetői engedély, volt viszont kábítószer és bódult állapot

Se rendszám, se vezetői engedély, volt viszont kábítószer és bódult állapot

Halmozta a bűncselekményeket a 30 éves pápai férfi.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2022. október 6-án 12 óra 5 perckor Pápán egy első forgalmi rendszám nélkül közlekedő személygépkocsira lettek figyelmesek. A jármű után indultak, majd egy közeli utcában intézkedés alá vonták az autót és annak sofőrjét - írja a rendőrség.

Az igazoltatáskor megállapították, hogy a 30 éves járművezető a

- biztonsági övet nem használta, mivel azt a rongálódása miatt becsatolni nem lehetett, ezért vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Az intézkedés során kiderült, hogy

- a pápai lakos soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel és a Veszprémi Járásbíróság 2022. november 12-ig el is tiltotta a vezetéstől.

- Az egyenruhások továbbá megállapították, hogy a gépkocsi hátsó rendszámtáblájának helyén egy olyan román felségjelzésű rendszám volt, amelyről a sofőr úgy nyilatkozott, hogy azt aznap reggel találta, majd felszerelte az egyébként érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkező autójára.

- A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálásakor - a mobiltelefonjának tokjában - alufóliába tekert kábítószergyanús anyagmaradványt találtak, amelyet a külföldi rendszámmal együtt lefoglaltak.

- A körzeti megbízottak a gépkocsivezetőt elfogták, és mintavétel elvégzése céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A fiatalembert járművezetés bódult állapotban és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, továbbá kábítószer birtoklása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.