Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2020. Március 19. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Saját kutyáját éheztette

Saját kutyáját éheztette

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves Udvariban élő férfival szemben folytattak állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves Udvariban élő férfival szemben folytattak állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre még 2019 szeptemberében, mert az egyik Udvariban levő lakóház udvarán egy kutyát az épület oszlopához kötözve, rossz fizikai állapotban találtak. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol egy körülbelül kétéves közepes termetű alultáplált kutya volt kikötve. Az ebet azonnal menhelyre szállíttatták, és gondoskodtak orvosi ellátásáról is.
Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást állatkínzás gyanúja miatt. Kiderült, hogy az Udvariban levő házban egy 40 éves férfi élt albérletben. A kutya is az ő tulajdona. A rendőrök az eb gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült, hogy a kutya hetekig nem kapott enni, valamint a kötél, amellyel ki volt kötve, súlyos sérüléseket okozott neki.
A tamási rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.