Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2017. Január 04. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: privatbankar.hu, fotó: magyartakarek.hu

Óriási vidéki pénzintézet született

Óriási vidéki pénzintézet született

Beolvadt a Tolna megyei Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet a bonyhádi székhelyű Hungária Takarék Takarékszövetkezetbe január elsejével, ezzel a legtőkeerősebb vidéki pénzintézet jött létre - közölte a Hungária Takarék.

40 kirendeltség, 70 milliárdos kezelt vagyon

A Tolna és Baranya megyében működő Hungária Takarék így már 40 kirendeltséget működtet, közel 30 ezer lakossági, ötezer vállalkozói bankszámlát vezet, és 60 önkormányzat pénzügyeit bonyolítja le - írták közleményükben.

Hangsúlyozták, hogy az egyesülés révén a szövetkezet saját tőkéje hétmilliárd forint lett, és közel 70 milliárd forint összegű vagyont kezel.

A hét elején átállnak

A Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet tíz kirendeltségéből egy szekszárdi fiók megszűnik, így kilenc kerül át a Hungária Takarék hálózatába, az átállás miatt a Hungária Takarék összes kirendeltsége hétfőn és kedden zárva tart - mondta Gáspár Csaba ügyvezető igazgató.

A takarék vezetője az idei év legfontosabb feladatának a megnövekedett szervezet korszerűsítését, az üzleti hatékonyság emelését, és a dél-dunántúli régió fejlesztését nevezte.

Kérdések és válaszok a régi-új ügyfeleknek

Mi lesz a betétekkel?
Az Országos Betétbiztosítási Alapra vonatkozó rendelkezések szempontjából 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek az egyesülés előtt a beolvadó hitelintézeteknél elhelyezett betétei. Ezt követően egyazon betétesnek a korábban a beolvadó hitelintézeteknél elhelyezett betétei már a jogutód hitelintézetnél egy betétnek fognak minősülni.

Változik a bankszámlaszám?
Nem, marad ugyanaz.

Új bankkártyát kell igényelnem?
Nem, a meglévő bankkártya az eddigiek szerint használható 2016. december 31. után is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.