Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 09. 11:41, péntek | Helyi
Forrás: vmisk.hu

Névadójuk előtt tisztelegtek a vörösmartysok

Névadójuk előtt tisztelegtek a vörösmartysok

A költő születésnapján megtartották az immár hagyománnyá vált Vörösmarty napot a Vörösmarty hét keretében.

Az ünnepség két részből állt. Az elsőben a 3.c osztály (Bölcsföldi Márta és Szvorényi Jánosné vezetésével) adott műsort, és a fogadalomtétel után az első osztályosok megkapták a Vörösmarty jelvényt. A műsoron ünnepi beszédet mondott az iskola vezetője, Bábelné Rein Mária. A második részben a felső tagozatosok (Genczlerné Herczeg Ágota és Kovács Eszter vezetésével) műsora, majd a Vörösmarty hét versenyeinek az eredményhirdetése következett. Az ünnepségeket koszorúzás követte. A nap további része játékos vetélkedőkkel, barkácsolással és jutalmak kiosztásával telt el.

Már régi hagyomány, hogy ezen a napon meghívja az iskola a nyugdíjas pedagógusokat. Az idén is így történt, a visszalátogatók felidézték a régi iskolai életet, fényképeket is hoztak magukkal. A jóízű beszélgetés a késő délutáni órákig tartott.

Elődeiktől kapott örökségüket - iskolájuk hírét, eredményességét, stabilitását, szeretetteljes légkörét, hagyományait félve őrzi az iskola.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.