Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Szeptember 25. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nem változnak a távhőárak októbertől

Nem változnak a távhőárak októbertől

Nem változnak a távhőárak október 1-jétől; a Magyar Energia Hivatal (MEH) árképzési javaslatának feldolgozása és értékelése folyamatban van - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

A tárca hangsúlyozta: az árak megállapítása során a NFM továbbra is határozottan képviseli a kormány rezsiköltségek kordában tartására vonatkozó álláspontját.
Korábban az EnergiaFocus.hu írt arról, hogy nem változik a távfűtés díja a lakosság számára október 1-jétől. A portál iparági forrásai szerint egyes hőtermelők esetében módosul az átvételi ár, ám ez nem befolyásolja majd a végfelhasználói tarifát.
Az EnergiaFocus.hu által megkérdezett piaci szereplők szerint a korábban befagyasztott ár a jelenlegi körülmények között fenntartható, mivel a fűtőanyag nem drágult olyan mértékben, amely tarifaemelést indokolna a háztartások számára. Az október 1-jére várt miniszteri rendelet azonban változtathat egyes távfűtéssel ellátott városokban a hő átvételi árán. Ez elsősorban azokat a településeket érintheti, ahol a lakosság nagy kintlevőséget halmozott föl a távhőszolgáltató felé, ott ugyanis napi problémát jelent, hogy a szolgáltató ki tudja fizetni a megvásárolt hő árát a termelőnek.

Címkék: Gazdaság-távhő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.