Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Október 17. 15:22, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mikocenzus - háromszor keresik fel a háztartásokat a számlálóbiztosok

Mikocenzus - háromszor keresik fel a háztartásokat a számlálóbiztosok

Három alkalommal próbálják felkeresni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársai azokat a háztartásokat, amelyeket a mikrocenzusban kijelöltek, de a címükről nem érkezett be az interneten kitöltött kérdőív.

A KSH az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben jelezte azt is, hogy zajlik a mikrocenzus második szakasza, amelynek során számlálóbiztosok keresik fel a népesség-összeírásba bekerült háztartásokat. A mikrocenzus október 31-ig tart, ezt a november 8-ig tartó pótösszeírási szakasz követi, ekkor azonban már csak azokhoz mennek ki a KSH munkatársai, akikkel korábban felvették a kapcsolatot - tették hozzá.

A számlálóbiztosok délelőtt, délután és egy hétvégi napon is felkeresik a mintába bekerült lakásokat. Ha senkit sem találnak otthon, mindhárom alkalommal értesítést hagynak, és megadják a saját elérhetőségüket is. Negyedszerre már csak akkor mennek ki, ha a válaszadásra kijelöltek felvették velük a kapcsolatot.

A közleményben figyelmeztettek, hogy aki a mintába bekerült, és a válaszadást elmulasztja, szabálysértést követ el.

A mikrocenzus lebonyolításában 3500 számlálóbiztos vesz részt, és egy kérdezőnek átlagosan mintegy 100 címet kell felkeresnie.

A számlálóbiztosokat nem szükséges a lakásba beengedni, a velük való beszélgetés külső helyszínen is lebonyolítható - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során