Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 20. 08:06, péntek | Helyi
Forrás: Máté Réka

Megérkezett az Olimpiai láng az új ugrópályára

Megérkezett az Olimpiai láng az új ugrópályára

Negyvenmillió forintos beruházás zárult a május 19-ei ugrópálya avatással a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium területén.

A munkálatokat a Magyar Atlétikai Szövetség finanszírozta, távol-, magas- és rúdugró helyek egyaránt kialakításra kerültek, a nemzetközi szabványnak megfelelő méretben és környezetben. A kivitelező az olimpiai bajnok Németh Miklós cége, a Németh és Társa Kft. volt.
Az avatóünnepségen felsorakoztak a gimnázium diákjai, és az Atlétikai Club sportolói társaik sorfala között bevonulva hozták az olimpiai lángot. Gáncs Péter püspöknek annyira tetszett ez a momentum, hogy azzal kezdte beszédét: Míg Budapest még csak pályázik az olimpia megrendezésére, addig Bonyhádon már lobog is a láng. A püspök úr oltárvers idézetében kiemelte: Ha Isten segít, a falon is átugrom. Az ember ősi vágya átlépni, legyőzni az akadályokat, szeretnénk felemelkedni. Felemelni a lelkünket és egész testünket. Isten nem csak testet és szellemet, de játékkedvet is adott. Dr. Schulek Ágostonról, az ugrópálya névadójáról elmondta, hogy a mai fiataloknak is lelkesítő példa lehet életútjával.
Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, Schulek Ágoston egykori tanítványa beszédében úgy fogalmazott: akik ugrásra készülődnek, azok nem ballagnak, hanem nekifutnak a lécnek. Ezzel arra is utalt, hogy Bonyhádon óriási dolgok történnek, és bízik abban, hogy ezt az összefogást egyre többen követik országszerte. Visszaemlékezett távolugró múltjának kezdetére és első edzőjére, mentorára, Schulek Ágostonra.
A névadó özvegye és mindhárom gyermeke jelen volt, családtagjaikkal együtt. Az ő nevükben Schulek Csaba köszönte meg, hogy emléket állítottak édesapjának.
Andorka Gábor, a gimnázium igazgatója az előtte szólok kapcsán párhuzamot volt az Isten – Haza – Család hármassal, hiszen az előtte szólok e három területet ölelték fel beszédükben. Az intézményvezető a diákoknak azt kívánta, hogy ezt a három dolgot sose feledjék, mentsék el szívükbe, és akkor győztesek lesznek.
A Schulek Ágoston Ugrópályát avató nemzetiszín szalagot dr. Schulek Ágostonné, Gáncs Péter püspök, Andorka Gábor gimnáziumigazgató, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere, és Szalma László vágta át. Az avatást megelőzően Kölyök Atlétika versenyt, a délután folyamán pedig ugróversenyt rendeztek az új pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.