Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 09. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampány során

Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampány során

Vasárnapig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában - közölte Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az M1 csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A Jónak lenni jó! adományvezetője kiemelte: a nyolcadik alkalommal megrendezett kampányban most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordon a hívások száma.

Siklósi Beatrix kitért arra is, hogy már 8 licitre váró tárgyuk van. Elmondta, hogy egy adakozó a győri balett által felajánlott keresztet a meghirdetett ár többszöröséért vásárolta meg. Egy másik adakozó - aki pár éve egy 40 milliós házat ajánlott fel egy 4 gyerekes családnak -, most jelentkezett, hogy szeretne inkubátorokat vásárolni az alapítványnak.

Az akciót támogatja mások mellett Babos Tímea, Petrás János, Rúzsa Magdolna, Hosszú Katinka, a Nemzeti Táncegyüttes, Vásáry Tamás és Bródy János is.

Jövő héten, advent harmadik vasárnapján egész napos programmal zárul a kampány. Ennek keretében a közmédia több csatornáján egész nap műsorok lesznek, többek között bemutatják a Peter Cerny Alapítvány munkáját is - közölte.

Magonyi Andreas Zsolt, a Plácido Domingo Classics fesztivál társalapítója arról beszélt, hogy Plácido Domingo idén koncertet adott Magyarországon. Ennek tiszteletére a zeneakadémia lámpadizájnere készített egy art deco lámpát. Ezt ajánlották fel az akcióba.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője köszönetet mondott annak a több mint 52 ezer embernek, aki vasárnap reggelig adományozott. Azt mondta, a Jónak lenni jó! akciója hatalmas fordulópontot jelent az alapítvány életében. Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy például kicseréljenek gépeket, új módszereket vezethessenek be a gyógyításban - közölte.

A közmédia Jónak lenni jó! akciójában továbbra is várják az adományokat. A 13600-as szám hívásával a 04-es melléken vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével 500 forinttal támogathatják az akciót. A Jónak lenni jó! idei kedvezményezettje a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítvány - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.