Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 04. 09:22, hétfő | Belföld
Forrás: MÁV

Már az ülőhelyünket is kiválaszthatjuk a vonaton a MÁV mobilappjában

Már az ülőhelyünket is kiválaszthatjuk a vonaton a MÁV mobilappjában

Újabb funkcióval bővült a MÁV app: az utasok helyfoglalás esetén kiválaszthatják, hogy ablak vagy folyosó felőli, esetleg asztalnál lévő ülőhelyet válasszon a rendszer számukra a helyjegyes vonatokra.

Korábban lefoglalt ülőhely mellé is kérhető helyfoglalás családtag, ismerős számára.

Egy újabb fejlesztés révén immár paraméterezetten, helytulajdonság-választással is lehet a vásárláskor helyet foglaltatni minden helyjegyes vonatra, többek között InterCity-kre, helyjegyes balatoni vonatokra és belföldi forgalomban helyjeggyel igénybe vehető nemzetközi vonatokra, továbbá azon nemzetközi vonatokra is, amelyek a MÁV app-ban elérhetők.

A mobilapplikációban – a vásárlási folyamatot kiegészítő újabb lépéssel – az utasok helyfoglalás esetén kiválaszthatják, hogy ablak vagy folyosó felőli, esetleg asztalnál lévő ülésre szeretnének ülni majd, vagy már korábban megrendelt ülőhely mellé vennének újabb helyjegyet. Az asztal melletti hely opcionálisan választható az ablak vagy folyosó melletti üléshez is. Több utasnak történő egyidejű vásárlás esetén pedig egy helyet foglal a rendszer a beállított paraméter szerint, a többi helyet a lefoglalt ülés közelébe osztja ki.

A helytulajdonság kiválasztása csak abban az esetben teljesül, ha még rendelkezésre áll az igénynek megfelelő szabad ülőhely. Ha valaki nem szeretne élni a paraméterezéssel, az eddigi automatikus helykiosztást is választhatja.

MÁV tájékoztatása szerint már 1,9 millió regisztrált felhasználója van az applikációnak, és azon keresztül zajlik az online értékesítés kétharmada.

Az ELVIRA internetes jegyváltási felületen nyár elejétől a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCity-k esetében már kocsiábrán kiválasztható ülőhelyfoglalási rendszer érhető el a vásárlási folyamat részeként.

Korábban megírtuk, a Nyugati pályaudvaron szeptember 4-től teljes lezárás mellett zajlik a felújítás, az 1-9. vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljárót várhatóan jövő év elejéig nem használhatják az utasok.

Fotó: MÁV

Címkék: applikáció, helyjegy, máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk