Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 23. 08:28, hétfő | Helyi
Forrás: Máté Réka

Közel háromszázan koptatták a mentőállomásért az aszfaltot

Közel háromszázan koptatták a mentőállomásért az aszfaltot

Tavaly az eső majd a kisütő naptól felszálló pára, idén viszont az erős napsütés nehezítette a „Jótékonysági Futás a Bonyhádi Mentőállomásért” rendezvény futóinak a 2, 5, 10 ill. 21 km-es táv megtételét.

Ez azonban mégsem tűnt fel a mosolygó arcokon, az aszfaltot koptató lábakon, hiszen kitartásban nem volt hiány - karonülőktől az idősekig minden korosztály képviseltette magát.
Május 21-én összesen 279-en neveztek be a négy táv valamelyikére. Volt aki bemelegítésként lefutotta a 9 órakor induló 2 km-es távot, majd 10 órakor ismét a rajtvonalnál állt, hogy újabb kilométereket gyűjtsön. Jöttek sportolók Tolna megye több településéről, de az ország több pontjáról is, többek között Budapestről, Gödöllőről, Pécsről, Fazekasbodáról, Bajáról, Kalocsáról, Siklósról, Orosházáról és Nagyorosziból is. Utóbbi Nógrád megyében található, innen érkezett a legidősebb induló, a 77 esztendős Lencsés Éva. Éva néni erre a napra eredetileg a 10 km-t nézte ki magának, aztán mégis a 21 km-t futotta le – bíztatásban nem volt hiány.
A Bonyhádi Mentőállomás támogatását célzó jótékonysági programon kollegák is rajthoz álltak, így a bonyhádiakon kívül futottak bátaszéki, dombóvári, hőgyészi, paksi, pécsi és szedresi mentősök is. A rendezvény igazi társadalmi összefogásnak köszönhetően valósult meg, vállalkozók tárgyi felajánlásaival, a rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, az Atlétikai Club Bonyhád képviselői, civil segítők és az önkormányzat munkatársainak aktív részvételével.
A nap folyamán a nevezési díjakból és felajánlásokból 492.500 Ft gyűlt össze, ezenkívül Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere a rendelkezésére álló keretből 200 ezer Ft-ot adományozott a mentőállomásnak. A két helyi mentős, Lovag Tibor és Berg Gyula nevén, a mentőállomásnak célozva megnyitott számlaszámra még várják a további támogatásokat, ennek eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást. A számlaszám: 50300123-10619757.
A dobogós helyezettek: 2 km, férfi: 1. Fazekas Dániel (Bonyhád), 2. Csordás Zoltán (Harkány), 3. Kiss Balázs (Hőgyész). 2 km, női: 1. Borbandi Lili (Tevel), 2. Salamon Gréta (Tevel), 3. Martin Anna (Harkány). 5 km, férfi: 1. Fazekas Dániel (Bonyhád), 2. László Béla (Hőgyész), 3. Vajda Gábor (Szedres). 5 km, női: 1. Jung Márta (Hőgyész), 2. Kiss Rózsa (Tolna), 3. Szantner Réka (Pécs). 10 km, férfi: 1. Fábián Gábor, 2. Müller Péter, 3. Lukács Ákos (mindhárom Bonyhád). 10 km, női: 1. Borbandi Hajnalka (Tevel), 2. Turós Bettina (Bonyhád), 3. Sárközi Eszter (Bátaszék). 21 km, férfi: 1. Vesztergombi István (Bonyhád), 2. Dobrovoczky Csaba (Hőgyész), 3. Koller Béla (Nagymányok). 21 km, női: 1. Kissné László Krisztina (Hőgyész), 2. Barcza Rita (Bonyhád), 3. Krasecz Ágnes (Pécs).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.