Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 02. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

A rendőrök a közbiztonságról egyeztettek Tolnában.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság október 26-án 10 órakor a Tartsay úti épület tanácstermében tartott egyeztető fórumot. A rendezvényen a társszerveken túl a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések képviselői, polgármesterei is részt vettek.

A kapitányság vezetője, Dr. Pilisi Gábor r. ezredes tájékoztatta a résztvevőket az év első kilenc hónapjának eredményeiről. Bíró Pál r. alezredes a szekszárdi iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenységéről számolt be. Kerekes Márk, a kapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a baleseti, valamint a közlekedési helyzetet mutatta be.

A települések polgármesterei párbeszédet kezdeményeztek a kábítószerek és a dizájner drogokról, valamint a közlekedés helyi problémáival kapcsolatosan kérték a rendőrség segítségét.

Tolnán október 26-án 14 órai kezdettel tartották az egyeztető fórumot. A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a rendezvényt. A Tolnai Rendőrőrs parancsnoka, Csorba Szilárd r. alezredes a márciusi hivatalba lépése óta tett intézkedéseiről és a változásokról számolt be. Dr. Buda Bernadett r. őrnagy a helyi bűnmegelőzési tevékenységről tájékoztatta a jelenlévőket.

A fórumozók a rendőrség segítségét kérték a közterületi rongálások, garázdaságok visszaszorításával kapcsolatosan, valamint a kistérségre jellemző halászati jogsértésekre vonatkozó rendőri fellépésről egyeztettek.

Mindkét rendezvényen részt vett Molnár Gábor r. ezredes, bűnügyi főkapitány helyettes, aki megköszönte az együttműködők munkáját, majd Tolna megye országos megítéléséről adott általános tájékoztatást. A vezető beszámolt azokról a rendőri eszközökről, programokról, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Tolna megye az ország legbiztonságosabb térségei közé tartozzon.

Dr. Pilisi Gábor kapitányságvezető a határvadász-képzésről is átfogó tájékoztatást adott, vázolta a bővítés térségre gyakorolt hatását és a településen élők számára nyújtott lehetőségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére