Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Június 22. 07:48, szerda | Helyi
Forrás: tolnafoci.hu, fotó: Bonyhád Völgység LC

Köllő Roland a Majos ellen érezte, hogy bajnokok lehetnek

Köllő Roland a Majos ellen érezte, hogy bajnokok lehetnek

A Bonyhád trénere beszélt részletesen az aranyéremmel zárult szezonról.

A Bonyhád VLC facebook-oldala készített interjút Köllő Rolanddal, a Bonyhád vezetőedzőjével:

- A bajnokság első három fordulója után nulla ponttal álltunk a bajnokságban. Gondoltad, hogy meglehet a bajnoki cím?
- Egy sikeresen megvívott, Hatvan elleni kupacsatával indult a szezonunk. Hazai pályán, hosszabbításban sikerült legyőznünk a jobb játékerőt képviselő harmadosztályú ellenfelet. A mérkőzés nagyon sokat kivett a gárdából, számítottunk is rá, hogy ez a bajnoki rajtunkra is negatív hatással lehet. Az első fordulóban ennek megfelelően ki is kaptunk Kakasdon és mivel a második fordulóban halasztás miatt nem játszottunk, nem is sikerült egyből kijavítani a rossz szezonrajtunkat. De még volt lejjebb is, hiszen a harmadik fordulóban a hazai pályán mindenkire veszélyes Szedres otthonában is vereséget szenvedtünk, így volt olyan csapat a bajnokságban, akinek már 9 egysége volt, mellettünk még mindig egy nagy kör állt. Ekkor nagyon elkeseredett volt a csapat, megmondom őszintén, hogy nehéz szituáció volt!

- Mikor érezted először, hogy meglesz az első hely?
- Egyértelműen a novemberi, a második fordulóból elhalasztott, Majos elleni hazai derby után éreztem azt először, hogy meg is lehet a bajnoki cím! És itt nem csak a sima győzelem, hanem a mutatott játék és a választott taktika is tökéletes volt, gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntöttük a mérkőzést, a második félidőben már nem is kellett nagyon semmit sem tegyünk. Ez volt az a győzelem, ami olyan erőt adott a társaságnak, hogy bajnokságban maradtunk.

- Meghatározó játékosokat sikerült igazolnia egyesületünknek a tél folyamán. Az új játékosok sokat tettek hozzá a bajnoki címhez?
- Nagyon jól sikerült igazolnunk a télen, meghatározó játékosok választottak minket. Varga Ákos ugyan nem játszott egy súlyos sérülés miatt, de mára ő is felépült és a nyári felkészülést már a csapattal kezdi. Vele még erősebbek és kreatívabbak leszünk. Bognár Sanyi és Hambuch Milán a védekező munkájuk mellett nagyon fontos gólokat szereztek, szinte kihagyhatatlanok voltak. Schultheisz Norbi személyében egy igazi profi mentalitású, rutinos védő csatlakozott a csapathoz, ugyan többször bajlódott sérüléssel, amikor azonban egészséges volt, kirobbantathatatlan volt a védelemből. Szentes Máté nagyon sokat fejlődött ebben a szezonban, az ifjúsági csapatban rendszeresen végigjátszotta a találkozókat, a felnőttben egyelőre epizódszerepek jutottak neki, azonban az edzésen mutatott alázata és hozzáállása mindenképpen pozitív a jövőt illetően. Mindenki hozzátett a bajnoki címhez, igazi csapatmunka volt. Ha többször nem is ment a játék, az edzéseken megszerzett fizikális kondíciónknak köszönhetően több alkalommal is a mérkőzések végén döntöttünk a saját magunk javára. Voltak olyan találkozók is, amikor a szerencsével sem álltunk hadilábon, de mindig tettünk ezért, így nem volt érdemtelen a sikerünk.

- Ki, vagy kik azok a játékosok, akik kiemelkedtek a bajnokság során játékoskeretünkből?
- Nem szeretek senkit sem kiemelni, csapatjátékról van szó. Mindenki hozzátette a magáét, jelenleg is az egyéni értékelések időszaka zajlik. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek kell írni magáról pár mondatot, hogy mit csinált jól, miben volt gyengébb, hogyan tudnánk még erősebbek lenni. Hála Istennek, nagy többséggel mindenki reálisan látja a helyzetét. Azért lettünk bajnokok, mert valóban mi voltunk a legjobbak ebben a pontvadászatban. Pap Roland meggyőző fölénnyel lett gólkirály.

- Jó játékoskeret, remek társaság, egy arany és egy ezüstérem a szezon mérlege. Jó érzés volt a BVLC edzőjének lenni a 2015/2016-os idényben?
- Nagyon fontos a reális énkép, a csapat sikerének ez az alapja. Ha valaki hibázik, tegye fel a kezét, kérjen elnézést és tegye tovább a dolgát. Ha pedig a társamnak segítségre van szüksége, legyek ott és segítsek, mind a pályán belül, mind azon kívül. Természetesen büszke vagyok a csapatra, arra, hogy szinte 100 százalékban bonyhádi játékosok alkotják a keretet. Mindenki itt él, mindennapos részese a városban történteknek. Ez mindennél fontosabb.

- Jövőre is megyei I. osztályban indul a Bonyhád VLC. A 2016/2017-es bajnokságban is cél az aranyérem?
- Bízom abban, hogy sikerül együtt tartani a csapatot. Ha ez megvalósul, akkor egyértelműen a bajnoki cím megvédése lehet a célunk. A csapat meghatározó játékosára, Takács Norbertre komoly operáció vár, sajnos ő már áprilisban megsérült, de szinte biztos, hogy a teljes őszi szezont ki kell hagyja. Hosszú volt a szezon, akik végigjátszották, most joggal pihenik ki a fáradalmaikat. Voltak játékosok, akik állandó sérülésekkel és kisebb-nagyobb fájdalmakkal játszották végig a tavaszt. A közel egy hónapos szünetben mindenki kikezeltetheti magát, hogy újult erővel érkezzen meg a felkészülés kezdetére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára