Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 03. 13:10, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: nagyvofely.hu

Kettéválik a gondozási központ Bonyhádon

Kettéválik a gondozási központ Bonyhádon

Összesen hét napirendi pontról döntöttek a tagok a Völgységi Önkormányzatok Társulása (VÖT) legutóbbi, október 27-én tartott ülésén, amelynek a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal adott otthont.

Vizin Balázstól, a bonyhádi önkormányzat kommunikációs munkatársától megtudtuk, arról is döntöttek, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 2017. január 1-jével kiválik a Bonyhádi Gondozási Központból és Bonyhád Város Önkormányzata fenntartásába kerül.

Az önkormányzat – a törvényi kötelezettségnek eleget téve – január 1-jével létrehozza a Bonyhádi Család- és Gyermekjóléti Központot. Ahhoz, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálati feladatokat az eddig kialakult gyakorlathoz hasonlóan elláthassa az intézmény, feladat-ellátási szerződés megkötése szükséges a fenntartó Bonyhád Város Önkormányzatával.

A Bonyhádi Gondozási Központ január 1-jétől továbbra is a Völgységi Önkormányzatok fenntartásában marad és ellátja – a társulás önkormányzatainak választása szerint – az idősek nappali és bentlakásos ellátása, a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a tanyagondnoki szolgáltatás, valamint a támogató szolgálat feladatait.

Arról is határoztak a jelenlévők, hogy a nyugállományba vonult Varga Gyöngyvér után Ritter Adélt bízzák meg november 1-jétől egy évre a Gondozási Központ vezetésével.

Filóné Ferencz Ibolya, a társulás elnöke arra is felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy új pályázat jelent meg az 1000 lélekszám alatti települések számára kulturális alapellátás támogatására. Maximum 300 ezer forintra lehet pályázni, és 100 százalékos intenzitású a támogatás, vagyis nem kell önerőt biztosítani hozzá. A felhívást az Emberi Erőforrások Minisztériuma tette közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.