Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Január 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Kapcsolatba lépett a budapesti rendőrfőkapitány a szmogriadó miatt megbüntetett férfival

Kapcsolatba lépett a budapesti rendőrfőkapitány a szmogriadó miatt megbüntetett férfival

Felvette a kapcsolatot szombaton Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány telefonon azzal a férfivel, aki sajtóhírek szerint leukémiás kislányát kezelésre vitte, de a szmogriadó miatt megbírságolták

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI megkeresésére. Közölték továbbá, a férfi kifejezetten kérte, hogy ügyének további alakulásáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság ne tájékoztassa a sajtó munkatársait, ezért a rendőrség nem ad további tájékoztatást, a találkozóval kapcsolatos információkat nem kommentálja.

Bucsek Gábor rendőrfőkapitány szombat délelőtti közleményében azt írta, a történetet a gyerek édesanyjának egyik ismerőse adta közre.

"Nincs lehetőségem megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretném" - tette hozzá. Hangsúlyozta: nem ilyen viselkedést vár el a munkatársaitól, hasonló esetben a rendőr nem bírságol, hanem figyelmeztet.

Sajtóhírek szerint január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával kezelésre. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. A férfit hazafelé leintették a rendőrök, és hiába mondta, hogy kezelésre vitte a gyereket, az ezt igazoló dokumentumokat meg sem nézték, 15 ezer forintra bírságolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk