Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 08. 15:10, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Kajak-kenu: Lucz Dóra 2021-ben is a Prémium csapatában

Kajak-kenu: Lucz Dóra 2021-ben is a Prémium csapatában

A kétszeres Európa-bajnok a sikeres tokiói részvételre koncentrál – továbbra is a Prémium Média & Sport Management támogatása mellett.

A kétszeres Európa-bajnok kajakos, Lucz Dóra jó erőben érzi magát és már alig várja, hogy ismét versenyezhessen. Az UTE sportolója a téli felkészülés bizonytalanságairól, a 2021-gyel kapcsolatos terveiről mesélt, miután eldőlt, az új évben is a Prémium Média & Sport Management csapatához tartozik majd.

Február elején megszületett a megállapodás: ahogy az elmúlt években mindig, úgy 2021-ben is a Prémium Média & Sport Management támogatásával készülhet versenyeire Lucz Dóra.

„Nagy köszönettel tartozom a Prémiumnak és minden szponzoromnak, támogatómnak, hogy az elmúlt egy évben is segítettek, amiben csak tudtak. Igyekeztünk a lehető legjobb edzésmunkát végezni, de versenyek nélkül nem volt az igazi az év egyikünknek sem. Örülök, hogy 2021-ben is együtt dolgozhatunk azért, hogy minél több sikerben legyen részünk” – mondta Dóra a megállapodást követően, majd a szezon előtti felkészülés részleteire is kitért.

„Most még itthon vagyunk, a téli edzést csináljuk, ez úszást, futást, kondizást jelent. Még mindig minden kicsit bizonytalan, de nagyon bízunk abban, hogy tudunk melegebb helyre utazni, és így minél hamarabb elkezdhetjük a rendszeres evezést. Ugyan enyhébb a tél, és most is viszonylag szép idő van, de nagyon szeles, egyik nap még fagy, utána 10-12 fok van, nehéz kiszámítani az időt, így az edzéslehetőségeinket sem tudjuk előre belőni.”

Mivel a tokiói olimpiára megszerezhető kvótákat női kajak-kenusaink már begyűjtötték, az év legfontosabb versenyének – no persze az ötkarikás játékok mellett – a májusra tervezett válogató ígérkezik. Itt dől el, hogy mely egységek képviselhetik ténylegesen Magyarországot Japánban.

„Az segít, hogy próbálok az edzésekre, az előttem álló célokra koncentrálni. Vannak tervek, de annyira gyorsan változik minden. Május végén lesz a válogatóversenyünk, előtte egy hónappal pedig a tájékoztató. Ez amolyan mindent eldöntő verseny lesz az olimpia szempontjából. Eddig úgy érzem, a téli felkészülés jól sikerült. De az igazán izgalmas az lesz, amikor vízre megyünk. Ott derül ki, hogy fut a hajó. Bízom abban, hogy meglesz a gyümölcse annak a munkának, amit most télen belerakunk. Tényleg szeretném, hogy jól sikerüljön ez az év.”

„Már nagyon jó lenne versenyezni! – vágja rá a kérdésre, mennyire hiányzik számára a téthelyzet. – Próbáltuk szimulálni a körülményeket, időfutamokat menni, de ezek mégsem ugyanolyanok, mint amikor valóban versenyzünk. Nagyon hiányoznak a nemzetközi futamok. Ezzel együtt valahol jó is, hogy ennyire ki vagyunk éhezve, mindenki még motiváltabb.”

Dóra megjegyezte, tudja, hogy még rengeteg munka vár rá, mire ténylegesen hajóba ülhet az olimpiai indulást biztosítandó. Épp emiatt mindent alá is rendel az edzéseknek, például – ideiglenesen – félretette az olasz nyelvkönyveket is.

„Amikor múlt tavasszal a koronavírus miatt hosszabb-rövidebb időre szinte teljesen le kellett állnunk szerettem volna kihasználni a lehetőséget és végre rendesen megtanulni olaszul. Még a középiskolában tanultam a nyelvet, később viszont valahogy abbamaradt a dolog. Most karácsony előtt volt az utolsó órám, a tanárral abban maradtunk, akkor folytatjuk a munkát, ha ismét annyi időt tudok rászánni a felkészülésre, amit elvárnék magamtól. A félmunka nem munka.

Az UTE versenyzője kérdésünkre hozzátette, egy jól sikerült tokiói szereplést szívesen „ünnepelne meg” egy sikeres olasz nyelvvizsgával.

„Ha a vízen minden a terveink szerint alakul, az sem gond, ha az olasz nyelvvizsga majd csak jövőre jön össze” – mondta mosolyogva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára