Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 24. 09:48, kedd | Helyi
Forrás: vmisk.hu

Játsszunk együtt!

Játsszunk együtt!

A Partnerségi pályázat harmadik foglalkozásán már majdnem felnőtt, volt vörösmartys tanítványokkal játszottak, társasjátékoztak a mostani 2.B osztályosok.

A játék nagyon fontos tevékenység a gyermek életében. Sajnos a mai nemzedék a számítástechnika korában nem tanul meg együtt játszani, a társasjátékok a polcon maradnak. Így a gyerekeknek nincs alkalmuk játék közben elsajátítani az alapvető illemszabályokat, viselkedési formákat, nem tanulják meg elviselni, kezelni a vereséget. Ezért a Bonyhádi Általános Iskola Vörösmarty Mihály Tagintézményében tegnap, a Partnerségi pályázat (TÁMOP 3.1.4 B-13/1-2013-0001) harmadik foglalkozásán egy másik korosztályhoz tartozó, már majdnem felnőtt, volt tanítványokkal játszottak, társasjátékoztak a 2.B osztályosok.

A cél az volt, hogy ezzel az együttjátszással felkeltsék az érdeklődését mindkét korosztálynak a társasjátékok iránt, és ez a törekvés sikerült is. Önfeledten, vidáman, kipirulva játszottak kicsik és nagyok, eltűnt a korkülönbség, csak a közös játék öröme maradt. Biliárdoztak, csocsóztak, pingpongoztak, malmoztak, kártyáztak, és még ki tudja, hány féle játékot játszottak közösen. A szervezőknek öröm volt látni, ahogy a nagyobbak türelmesen, szépen magyarázták a kisebbeknek a szabályokat, és akkor sem lehetett szomorú arcot látni, amikor valaki veszített. Mindenki annyira belelendült a játékba, hogy szinte abba sem akarták hagyni. Remélik, hogy máskor is lesz lehetőség hasonló közös játékra, melynek szervezését ezúton is köszönik Szegediné Márti néninek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.