Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 14. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Idén is szép eredményekkel öregbítették a város hírnevét

Idén is szép eredményekkel öregbítették a város hírnevét

Huszonegy sportolót és tizenkét felkészítőt ismertek el, illetve köszöntöttek a bonyhádi önkormányzat hagyományos, év végi sportolói fogadásán.

– Akik ma itt vannak, azok a maguk területén a legjobbat nyújtották – mondta Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a város hagyományos év végi sportolói fogadásán. A városházán hétfőn lezajlott eseményen hangsúlyozta, jól tudja, hogy akik megjelentek, nagyon sok energiát, munkát áldoztak arra, hogy ez az év is így sikerüljön. Kiemelten gratulált azoknak, akik nem is első alkalommal vettek részt a fogadáson. Nem feledkezett meg a teljesítmények mögötti háttérről, így a biztos, támogató családról és a felkészítők munkájáról sem. Mint elmondta, az elismertek köréről egy külön bizottság dönt, amelynek elnökét, Kersák Tamást, az önkormányzat Humán Bizottságának elnökét, valamint tagjait, Csábrák János testnevelés tanár, atléta szakedzőt és Oláh Mária testnevelés tanár, edzőnőt is köszöntötte.

A grémium képviseletében Csábrák János szólt a megjelentekhez. Kiemelte, mindig egy olyan elismerés a legkedvesebb, amely a szűkebb közösségből érkezik. Év végén, advent idején az ember egy kicsit lelassul, megnyugszik, számot vet az elmúlt idénnyel, ilyenkor különösen jó egy ilyen visszajelzés. Hozzátette, a tehetségnek négy faktora van: a kreativitás, a motiváció, az általános intelligencia és a speciális intelligencia. Sorrend nincs, ennek a négyesnek együtt kellett állnia ahhoz, hogy a megjelent sportolók ilyen szép eredményeket érhessenek el. Közel negyven országos dobogós helyezés, világ- és Európa-bajnokságon való szereplés, országos bajnokságok dobogós helyezései, csapatbajnokságon megyei első hely.

Megköszönte a városnak a sportolók elismerésének szép hagyományát, valamint, hogy támogatja a sportegyesületeket költségvetési hozzájárulással, a sportlétesítmények rendelkezésre bocsátásával. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is számíthatnak minderre, hiszen a működésükhöz, a további jó eredmények eléréséhez szükségük van a támogatásra.

Szavaira reagálva Filóné Ferencz Ibolya elmondta, némi bizonytalanságra adhatott okot, hogy 2017. január elsejével – a törvényi előírásoknak megfelelően – vagyonkezelés tekintetében átkerülnek az iskolák a Tamási tankerülethez, de továbbra is minden iskolai sportlétesítményt ingyenesen használhatnak a sportegyesületek. – Természetesen a képviselőtestületi döntést nem tudom megelőlegezni, de az biztos, hogy a javaslatban ugyanaz a 24 millió forintos nagyságrend fog szerepelni az sportegyesületek támogatásánál ami az utóbbi években – tette hozzá a polgármester, aki egyúttal áldott, békés boldog ünnepeket kívánt a megjelenteknek, hogy januártól megújult erővel készülhessenek az új kihívásokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.