Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 20. 18:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát, a képviselők kedden folytatják a munkát, a háromnapos ülés a rákövetkező hétfőn zárul.

A házelnök napirendi javaslata alapján a hétfőn 13 órakor kezdődő ülésen elsőként a közelmúltban elhunyt egykori képviselőkről - Kósáné Kovács Magda (MSZP), Keleti György (MSZP) és Somogyi Tamás (MDF) - emlékeznek meg.

A napirend előtti felszólalásokat követően a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin teheti le esküjét.

A parlament ezután az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi szakmai tevékenységéről szóló beszámolóról határoz, majd a független Hadházy Ákos mentelmi ügyében dönt.

A koronavírus-járványra tekintettel várhatóan továbbra sem interpellálnak képviselők, ugyanakkor az azonnali kérdések ezúttal is a megszokottnál kétszer hosszabban, 120 percben hangozhatnak el.

Az első ülésnap két javaslat általános vitájával zárul. Szó lesz a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetéséről.

Kedden további nyolc indítványt tárgyal a Ház. Több nemzetközi szerződés mellett terítékre kerül a Magyarországon élő nemzetiségek helyzete, valamint egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról szóló javaslat.

A parlament ülése szeptember 28-án, hétfőn ér véget, amikor azonnali kérdések és kérdések hangozhatnak el.

Az Országgyűlés házbizottsága legutóbbi állásfoglalásában arra kérte a képviselőket, hogy önkéntesen tartsák be a hivatali dolgozókra nézve kötelező járványügyi szabályokat. Ezen rendelkezések értelmében kizárólag 37,2 fokos testhőmérséklet alatt lehet belépni a törvényhozás épületébe, ahol kötelező a maszk használata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.