Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Október 07. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: TMKI? fotó: www.gyomaendrodtuzoltosag.hu

Három tűzesethez és két műszaki mentéshez riasztották a megyei tűzoltókat

Három tűzesethez és két műszaki mentéshez riasztották a megyei tűzoltókat

A bonyhádi őrs tűzoltói Szászvárra vonultak, ahol egy családi ház kéményében meggyulladt a korom.

Sűrű volt az elmúlt 24 óra a megye tűzoltóinak.

Tűzesetek:

Egy ruhaszárító gép gyulladt ki egy madocsai családi ház fürdőszobájában szerda kora délután. A Tavasz utcai családi házhoz a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, beavatkozásukra azonban már nem volt szükség, a lakóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

A bonyhádi őrs tűzoltói vonultak Szászvárra, ahol egy családi ház kéményében meggyulladt a korom. A tűz során senki nem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett.

Teljes terjedelmében égett egy család ház tetőszerkezete Szekszárdon a Petőfi utcában szerda kora este. A lángok megfékezéséhez a szekszárdi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével rövid időn belül megszüntették a lánggal való égést, majd megkezdték az utómunkálatokat és az épület átvizsgálását további esetleges parázsló, izzó részek után kutatva. A tűzben senki nem sérült meg. Az anyagi kár jelentős, azonban a ház többi része lakható maradt, így lakóinak nem kellett máshova költözniük.

Műszaki mentések:

A mentősök kérésére vonultak a tamási önkormányzati tűzoltók a Mező utcába, ahol egy túlsúlyos beteg lehozásában segítettek a mentőknek.

Szarvasmarhákkal ütközött a Baja és Sárborgárd között közlekedő vonat szerda délután Bikács közelében. A baleset következtében a vonat kisiklott. A vonaton a kezelőszemélyzettel együtt harmincan utaztak, közülük senki nem sérült meg, továbbszállításukról a MÁV gondoskodott. A gázolás következtében tizennégy szarvasmarha elhullott. A szerelvény műszaki mentését szintén a MÁV szakemberei végezték el, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók biztonságos helyre kísérték az utasokat a mentesítő járat megérkezéséig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.