Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Június 24. 12:31, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

A Demokratikus Koalíció levélben fordul Tarlós István főpolgármesterhez azt kezdeményezve, hogy a Fővárosi Közgyűlés nevezzen el közterületet a közelmúltban elhunyt Horn Gyuláról.

Javaslatukat azzal indokolják, hogy a volt miniszterelnök a rendszerváltozás megkerülhetetlen alakja, akinek a nevéhez a vasfüggöny szimbolikus átvágásától a keletnémet menekültek kiengedéséig, a szovjet csapatok kivonásáról szóló eredményes tárgyalástól a magyar NATO-tagság fölvetéséig a demokratikus átmenet számos mozzanata fűződik. Magyarország nyugati orientációjáért dolgozott, elkötelezett híve volt a demokratikus jogállamnak, és "bár sosem szerette meg, tulajdon árnyékát átlépve megértette, hogy a szociális piacgazdaságnak becézett kapitalizmusnak nincs alternatívája" - írták.
Hozzátették, hogy a németországi Wertheimben a Németország újraegyesítésében szerzett érdemeiért már neveztek el utcát Horn Gyuláról.
Horn Gyula volt miniszterelnök életének 81. évében múlt hét szerdán hunyt el.

Címkék: Pártok-DK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.