Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Június 12. 08:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Felújítottak harminc FLIRT motorvonatot

Felújítottak harminc FLIRT motorvonatot

Korszerűsítettek harminc FLIRT motorvonatot - közölte a MÁV szombaton az MTI-vel.

A hatvan régebbi, piros FLIRT motorvonat közül harminc már nemcsak az új, egységes színvilágot kapta meg, hanem a fejlesztésnek köszönhetően a vonatok műszaki színvonala is megegyezik az újabb, kék-fehér festésű, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal - tudatta a vasúttársaság.

A felújított motorvonatokban korszerűbb lett az utastájékoztató-rendszer, laptopok, mobiltelefonok töltéséhez használható dugaszoló aljzatokat és USB-töltőket szereltek be az ülések mellé, továbbfejlesztették az ajtóknál beszerelt mozgássérült-emelőket, a mosdók belső felületét graffiti- és karcálló fóliával fedték be, a vakok és gyengénlátók egyértelmű eligazodása és tájékoztatása érdekében pedig Braille-írásos szövegeket helyeztek el a fedélzeten.

Az utasbiztonság fokozása érdekében korszerűsítették a videós térfigyelő rendszert is, a képminőség javulása mellett a készülékek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek már - tették hozzá.

A MÁV közleménye szerint a további FLIRT járművek belső átalakítása 2023 szeptemberéig fejeződhet be, a vonatok külső átalakítása pedig 2023 végére készülhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.