Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 26. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Felmond 900 dolgozójának komáromi gyárában a Nokia

Felmond 900 dolgozójának komáromi gyárában a Nokia

Kedden 900 dolgozójával közli a Nokia komáromi gyárában a munkaviszonyuk megszűnését. Az intézkedés a korábban bejelentett 2 ezer 300 fős leépítés második hulláma - mondta el a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke az MTI-nek.

László Zoltán közölte: a reggeles műszaknak már bejelentették az elbocsátást, a délutánosokkal fél háromkor közlik a leépítettek névsorát. Az elbocsátottaknak már nem kell felvenniük a munkát.
Az érdekképviselet és a Nokia magállapodása szerint a vállalat a törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet az elbocsátott dolgozóknak.
A Nokia február 8-án jelentette be hogy Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Saloból (Finnország) ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4 ezer dolgozótól válik meg 2012 végéig. A 4 ezer 400 főt foglalkoztató komáromi üzemből 2 ezer 300 főt bocsátanak el.
A leépítés első hullámában érintett dolgozóknak, mintegy 1 ezer 200 embernek március 29-én mondtak fel. A munkaügyi központ akkori adatai szerint az elbocsátottak közül 854 magyar és 343 szlovák állampolgár volt. A Komárom-Esztergom megyében 479 embert, Győr-Moson-Sopron megyében 230 dolgozót érintett a március végi leépítés.

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk