Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 06. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: alfahír.hu

Elsőfokú riasztás adtak ki viharos szél veszélye miatt

Elsőfokú riasztás adtak ki viharos szél veszélye miatt

Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél veszélye miatt Tolna megyében.
A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtök este az északi szél erős marad, gyakran viharos lökések kísérik, majd pénteken tovább erősödik. A legerősebb széllökések a Dunántúlon várhatók, de a Bakonyban és a Közép-Dunántúlon óránkénti 80-90 kilométeres, sőt a Balatonnál 90-100 kilométeres maximális széllökések is előfordulhatnak. Pénteken a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökés is (a Balatonnál továbbra is lehetnek akár óránkénti 100 kilométerest meghaladó lökések).
A meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hétvégén szeles, hideg idő várható: néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, több helyen a maximumok is csak mínusz 10 fok körül alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.