Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 12. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a polgári férfit, aki koncerten ölte meg haragosát

Elítélték a polgári férfit, aki koncerten ölte meg haragosát

Huszonnégy év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki a közösségi oldalán megüzente a sértettnek, hogy megöli őt,

majd nem sokkal később egy Polgáron megtartott rendezvényen be is váltotta a fenyegetését - tájékoztatta a bíróság szóvivője pénteken az MTI-t.

Dobó Dénes jelezte: a törvényszék O. Sz.-t - egyebek mellett - emberölés és kerítés bűntettében találta bűnösnek. Az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint a polgári férfi és élettársa - anyagi gondok miatt - 2017 szeptemberében úgy döntött, hogy a nő szexuális szolgáltatást fog nyújtani férfiaknak. A partnereket a nő egy közösségi oldalon hirdetésekkel kereste, illetve a vádlott szerezte. Többször a férfi mondta meg a nőnek, hogy kihez, hova kell mennie, de volt olyan is, hogy személyesen vitte el. A kapott pénz egy részét a nőnek át kellett adnia a vádlottnak - ha ezt megtagadta, a férfi megverte őt.

O. Sz. egy gyerekkori ismerősének is ajánlotta a nőt 2019 márciusában. Kétszer össze is hozta a találkozót, amelyen a nő és kuncsaftja között szimpátia alakult ki. A férfi megsajnálta a nőt, majd - kihasználva, hogy a vádlott 2019 májusában Budapestre ment dolgozni - a gyermekével együtt magához költöztette.

O. Sz. emiatt mindkettőjüket megfenyegette, és azt hangoztatta, hogy a férfit megöli; a közösségi oldalára is kiírta: "augusztus 18-án meghalsz".

Polgár főterén augusztus 19-én este rendezték meg az újkenyér ünnepét, amelyen ott volt mindkét megfenyegetett; a férfi annak ellenére, hogy a fia figyelmeztette a vádlott fenyegető üzenetei miatt.



A vádlott is a rendezvényre tartott, amit élő videón közvetített a közösségi oldalán, végig azt hangoztatva, hogy meg fogja ölni a férfit.

A rendezvény helyszínén O. Sz. észrevétlenül, hátulról megközelítette haragosát, hirtelen a hátára ugrott, és emiatt mindketten a földre estek. Dulakodás közben O. Sz. a sértettet késsel megszúrta a hátán, derék- és nyaktájékon. A további bántalmazást a rendezvényt biztosító rendőrök akadályozták meg, akik a vádlottat a helyszínen elfogták. O. Sz. véréből és vizeletéből a szakértő új pszichoaktív anyagot és más kábítószert is kimutatott.

A sértett kórházba szállítás közben meghalt.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során