Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 04. 15:23, kedd | Belföld
Forrás: mti

Eléri a LED-izzók aránya a 25 százalékot a magyar háztartásokban

Eléri a LED-izzók aránya a 25 százalékot a magyar háztartásokban

A hagyományos, a kompakt és a LED-izzók aránya egyaránt 25 százalék körüli a magyar háztartásokban, a maradék 25 százalékot pedig egyéb, például halogén izzók teszik ki

- derül ki az Inesa LED reprezentatív felméréséből; a gyártó szerint a korszerű fényforrások használata némiképp kedvezőbb arányt mutat az uniós számokhoz képest.

A LED-es fényforrásokat gyártó cég keddi közleménye szerint egy átlagos magyar otthonban 12 lámpatest és 19 égő található, az otthonok 54 százalékában pedig már van legalább egy LED-izzó. A magyarok többsége viszont csak a kiégett fényforrásokat cseréli, pedig a LED-es lámpák akár 90 százalékkal is kevesebbet fogyasztanak. Áruk így akár egy év alatt megtérül, ráadásul ötvenszer tovább tartanak, mint a hagyományos izzók, de még a kompakt fénycsövek élettartamát is négyszeresen meghaladják - írták.

A gyártó kutatása szerint a válaszadók 62 százaléka a konyha és a nappali megvilágítására a LED-fényt tartja a legjobbnak, több mint 50 százalékuk pedig az előszobába és a fürdőszobába is ilyet szeretne.

A közlemény felidézte, hogy az Európai Unióban 2020 után végleg eltűnnek a hagyományos izzók, amelyek fokozatos kivezetését 2009-ben rendelte el az unió.

Az Inesa LED felmérése ezer fő megkérdezésével, online adatfelvétellel készült. A minta a régió, a település típusa, a háztartás mérete alapján reprezentálja a magyarországi háztartásokat. Az adatfelvétel 2017 márciusával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során