Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Augusztus 22. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: iszolnok.hu

Bátorságért érdemjelet kapott az életet mentő buszvezető

Bátorságért érdemjelet kapott az életet mentő buszvezető

Csőglei Ákos még májusban egy égő autóból mentett ki egy sérültet a Bonyhád és Bonyhádvarasd közötti útszakaszon

Tettéért Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminiszterétől kapott elismerést állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából.

2016. május 30-án 07.11 perckor a Bonyhád Őrs I-es szerét riasztották a Bonyhád és Bonyhádvarasd közötti útszakaszon történt balesethez. A bejelentés szerint a fának csapódott és tetejére fordult gépjármű motortere lángokban állt, az utastérben egy fő sérült személy tartózkodott.

A baleset helyszínére elsőként - a riasztott szer előtt - az éppen arra közlekedő Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. autóbusza érkezett. A buszvezető - Csöglei Ákos - a balesetet látva megállt, és egy 6 kg-os porral oltóval megkezdte a tűz eloltását. Miután az autóban tartózkodó sérült személyt észrevette, a porral oltót átadta egyik utasának, majd a gépjármű ajtaját kinyitva késsel elvágta a biztonsági övet és a balesettől sokkot kapott hölgyet kiemelte a még égő autóból. A buszvezető a hölgyet - a roncstól távol - az autóbuszban helyezte el, egészen a mentők kiérkezéséig.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott és egyben jutalomban részesítette Csőglei Ákost.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt