Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 20. 18:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Magyarország mindenkit megvéd, aki a háború elől menekül, de a határok megvédésével fenntartja az ország belső biztonságát is, ezért folytatni fogják a migráció és bevándorlásellenes politikát a jövőben is

- mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta, most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Ezzel szemben a déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bejussanak az Európai Unió területére - mondta, megismételve, hogy fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

Bakondi György beszélt arról is, hogy a háború hatására nem változott a déli határszakaszon az illegális bevándorlás, a török határőrizet szerint 100-200 százalékos a növekedés.

Jelezte, 2015 óta szüntelenül támadások érik a magyar migrációs politikát, de a nemzeti konzultáción a magyar emberek nagyon nagy többsége úgy nyilatkozott, hogy meg kell állítani az illegális migrációt.

"Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is" - szögezte le Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.