Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Szeptember 28. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Az úszó kivívta az aparhantiak megbecsülését

Az úszó kivívta az aparhantiak megbecsülését

Ünnepi testületi ülést tartottak Aparhanton, amelynek az olimpiai bronzérmes pillangóúszó, Kenderesi Tamás volt a díszvendége.

A Rio de Janeiró-i olimpia 200 méteres pillangóúszó számában bronzérmet szerző fiatal úszó 11 órától az általános iskolában tartott élménybeszámolót. A gyerekek – akik kezükbe vehették az érmet – nehezen fogytak ki a kérdésekből, kicsit megvárakoztatva a polgármesteri hivatalban tartott hivatalos esemény résztvevőit. A mosolygós, közvetlen fiatalembernek mindenkihez volt egy szava, mielőtt elfoglalta volna helyét a pódiumon.

Csóka Attila polgármester az egyetlen napirendi pont ismertetése és megszavaztatása után – a héttagú testületből négy képviselő volt jelen – bejelentette, hogy Aparhant önkormányzatának képviselő-testülete a 33/2016 (09. 14.) számú határozata alapján díszpolgári címet adományoz a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Kenderesi Tamásnak.

„Aligha szorul magyarázatra a választás” – mondta Csóka Attila, aki felidézte, hogy augusztus 10-én a község apraja-nagyja a tévékészülékek előtt szurkolt. Az előfutamban, majd az elődöntőben és a döntőben is egyéni csúcsot úszó 19 éves sportoló aranybetűkkel írta be a nevét Magyarország és Aparhant sportkönyvébe, tovább öregbítve ezzel a község hírnevét. A polgármester megemlítette, hogy mindenki – legyen szó kőművesről, festőről, pedagógusról – a saját területén akarja legjobbját nyújtani, hogy kivívja ezzel a közösség megbecsülését, elismerését. Kenderesi Tamásnak ez sikerült.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra a díszoklevél és a plakett, köszönöm Aparhantnak. Az útnak még nincs vége, elég fiatal vagyok, van még előttem néhány olimpia, ott is szeretnék majd helytállni. Nagyon boldog vagyok” – mondta meghatottan Kenderesi Tamás, aki profi sportolóhoz méltón alkoholmentes pezsgővel koccintott a jelenlévőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.