Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 22. 07:44, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: Makovics Kornél

Az emberek felelőssége, ami a Földön történik

Az emberek felelőssége, ami a Földön történik

Kétnapos fenntarthatósági programsorozat indult el a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

A cél, hogy a gyerekekben és rajtuk keresztül a családokban is minél jobban tudatosuljon, rajtunk múlik, hogy milyen bolygót hagyunk hátra az eljövő generációkra.
Iskolai programhoz méltón, gyerekzsivajjal kezdődött április 18-án délelőtt a fenntarthatósági program a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskolában Bonyhádon, mégpedig egy újrahasznosítást bemutató plakátkiállítás megnyitásával. Természetesen Bábelné Rein Mária igazgatónő csitító szavára mindenki félre tette megbeszélni valóját és igyekezett figyelni az üzenetekre.

A megnyitót követően a felsőtagozatos diákok filmvetítésen vehettek részt, amely során az ökoszisztéma fenntarthatóságának alapfogalmait ismerhették meg, délután pedig az alsósok nézhettek meg mesefilmeket a témában, majd kicsik és nagyok egyaránt megtekinthették a HOME című filmet. A kétnapos program során a diákoknak lehetőségük volt a fenntarthatóság fogalomkörével kapcsolatos tájékozódásra, megismerhették a globális klímaválság hatásait és a megoldási lehetőségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek