Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Június 16. 11:19, csütörtök | Helyi
Forrás: www.bonyhad.hu, fotó: Potápi Árpád János

Átadták a váraljai Őszikék Szociális Intézmény akadálymentesített épületét

Átadták a váraljai Őszikék Szociális Intézmény akadálymentesített épületét

Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: a fejlesztés több célt is szolgált

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán elnyert támogatással, 21 millió forintos beruházással valósult meg a váraljai Őszikék Szociális Intézmény akadálymentesítése - tudtuk meg Sziebert Éva polgármestertől. Ebből mintegy 19,5 millió forint volt pályázati forrás, amit az önkormányzat több mint 1,1 millió forinttal egészített ki. Az akadálymentesítés a feltétele annak, hogy az idősek otthona végleges működési engedélyt kaphasson. Jelenleg ugyanis ideiglenes, kétévente megújítandó engedéllyel rendelkeznek. A munkák során többek között akadálymentes parkolót, vizesblokkot alakítottak ki, az ajtókat szélesebbekre cserélték, hogy könnyebben át lehessen rajtuk haladni tolókocsival is.

Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: a fejlesztés több célt is szolgált, részben hogy a szociális tervek teljesüljenek a településen, egy fontos intézmény fejlődhessen, szolgáltatási színvonala emelkedjen, valamint a beruházással a helyi gazdaságot is fejlesztették.

Filóné Ferencz Ibolya, a Völgységi Önkormányzatok Társaulásának elnökeként elmondta, fontos, hogy a térségben ilyen intézmények működjenek, és minél magasabb színvonalú ellátást nyújtsanak, hiszen az igény egyre nagyobb irántuk.

A 20 férőhelyes bentlakásos otthon hosszú fejlődés eredményeként jött létre. Évtizedek óta foglalkoznak idősellátással: sokáig napköziként működtek, aztán hetes bentlakásos formában, majd átmeneti bentlakásos intézményként funkcionáltak - tudtuk meg Lovász Zsuzsannától, az otthon vezetőjétől. Az igényeknek megfelelően 2008-tól tartós bentlakásos intézménnyé alakultak. A feladatellátást könnyíti, hogy 2006 óta Nagymányok és Váralja társulásban tartja fenn a két település otthonait, összesen 16 dolgozóval. Az intézmények lakóinak ellátása mellett foglalkoznak étkeztetéssel és házi segítségnyújtással is. Amire még szükség lenne, az a férőhelyek bővítése, hiszen egyre nagyobb az igénylők száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.