Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 22. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu, TMKI

Arra is felkészültek, ha netán egy települést elzárna a hó

Arra is felkészültek, ha netán egy települést elzárna a hó

Felkészült a téli időjárás viszontagságaira és a kihívásaira a Tolna Megyei Védelmi Bizottság – jelentette ki sajtótájékoztatóján dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a bizottság elnöke.

Mint mondta, a szakmai szervezetekkel közösen kielemezték az előző évek tapasztalatait, és ellenőrizték a műszaki feltételeket. Mindemellett az önkormányzatokkal is tartják a kapcsolatot, és az ellátást akkor is meg tudják oldani, ha egy-egy települést esetleg elzárna a hó. Részt vett a sajtótájékoztatón dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. Kiemelte, hogy a közlekedés zavartalansága érdekében fontos, hogy időben elrendeljék a hét tonna feletti járművek forgalomkorlátozását, amikor az indokolt. Ezt a közút igazgatója kezdeményezheti. Arról is beszélt, hogy a tevékenység irányítási központban a katasztrófavédelem vezető ügyeletese tartja a kapcsolatot a MÁV és a Volán központjával, illetve a mentőszolgálattal. Továbbá arra is kitért, hogy a szakmai szervezetek feledtellátása mellett az egyéni felelősségvállalás is fontos. Tehát szükség esetén takarítsuk le a havat a járdáról, és figyeljünk oda az egyedül élő, beteg emberekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:11, vasárnap | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 19:10, vasárnap | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.