Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 10. 11:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Áramot akartak vezetni a zárkaajtóba - bíróság előtt az egyik vádlott

Áramot akartak vezetni a zárkaajtóba - bíróság előtt az egyik vádlott

Áramot akart vezetni két fogvatartott a zárkaajtó kilincsébe, hogy meggyilkoljon egy fegyőrt, egyikük csütörtökön állt bíróság elé. A Szegedi Törvényszéken kezdődött perben a 44 éves férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják.

A jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlott és társa azért akarta megölni a fegyőrt, mert nem jutott hozzá megszokott kávéjához és dohányához, emiatt felháborodott. Az eset 2020 szeptemberében történt. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba.

Felháborodásukban megbeszélték, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba, s a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe, azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőt halálos áramütés érje.

Még aznap délelőtt a két elítélt egy késsel megbontotta a hosszabbítót, és kihúzta a vezetékeket, hogy a konnektorba csatlakoztassa. A szerelést azonban nem tudták befejezni, mert a zárkafelelős észrevette, mit csinálnak, elvette tőlük a hosszabbítót, a vezetéket összedarabolta és a kukába dobta, majd a történteket a zárkaellenőrzésnél jelentette.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben, beismerése esetén - amennyiben lemond a tárgyalás jogáról - négy év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A jogszabályok alapján a vádlott büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott nem ismerte el bűnösségét, így a törvényszék az ügyben tárgyalást tart.

A bíróság előtt álló férfi időközben szabadult társa - aki ellen az ügyben szintén vádat emeltek -, nem jelent meg a bíróság előtt az előkészítő ülésen.

Fotó: Pixabay

Címkék: áram, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során