Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 30. 19:48, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Április első napjaiban változékonyra fordul az időjárás

Április első napjaiban változékonyra fordul az időjárás

A jövő héten, április első napjaiban változékony idő várható: sok napsütésre, de esőre, záporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő délelőttig mindenütt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd a déli óráktól az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon több lesz a felhő, és ezeken a tájakon egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Napközben több helyen megélénkül szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1 és 6 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön helyenként ismét lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.
Kedden, április elsején a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből az északkeleti határ közelében egy-egy zápor előfordulhat. Napközben főként az északkeleti megyékben helyenként élénk széllökések is várhatók. A minimumhőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 16 és 22 fok között alakulnak, délnyugaton lesz a melegebb.
Szerdán több órára kisüt a nap, de nyugaton és délen helyenként még előfordulhat záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Nappal általában 16-21 fokig melegszik a levegő, de északkeleten ennél kissé hűvösebb idő várható.
Csütörtökön is többórás napsütés valószínű. Főként északon és keleten lehet helyenként záporeső. A szél megélénkül, napközben a nyugati és a déli megyékben néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de északkeleten gyengén fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.
Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Főként délen és nyugaton várható több helyen eső, záporeső. Emellett egyre nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 4-11 fok lehet. Nappal 16-22 fokig melegszik a levegő.
Szombaton eleinte jobbára erősen felhős lesz ég, főként nyugaton és délen várható több helyen eső, záporeső, majd ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Többfelé megerősödik, északkeleten helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.
Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg a szél, emellett napos, száraz időre van kilátás. A minimumhőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 14 és 18 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során