Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 05. 07:40, szombat | Helyi
Forrás: www.bonyhad.hu

Adriai hangulatok

Adriai hangulatok

Stekly Zsuzsa akvarelljeiből nyílt kiállítás szerdán Bonyhádon.

A művész adriai hangulatot idéző képeit a hónap végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Szerelmem: Hvar címmel nyílt kiállítás Stekly Zsuzsa akvarelljeiből november 2-án Bonyhádon, a Solymár Imre Városi Könyvtárban. Mint arról a tárlat címe is árulkodik, a képek a horvátországi Hvar szigetén készültek. Molnár Károly magán művésztelepére minden évben tavasszal és ősszel hozzá közel álló alkotókat hív meg. A zománcműves-festőnő 2006 óta szívesen látott vendég a szigeten, ahonnan nagyon sok inspirációt merített már, és ahonnan mindig feltöltődve tér haza. Itt mindig hobbijának, az akvarell festészetnek hódol, megörökíti a tenger kékjének árnyalatait, a tengerparti tájat, a települések hangulatát, amiből most a könyvtárba látogatók is kaphatnak egy kis ízelítőt. Az egy hónapig megtekinthető kiállítás 18 alkotást foglal magában, amit immár több százra gyarapodott számú adriai kép közül válogatott ki az alkotó. Sok kép van közöttük, amelyekhez kötődik, ezek közül emelte ki a tenger színeit, hullámait megörökítő akvarelljét, valamint egy adriai városképét, amelyen sikerült megragadnia és ábrázolnia a tömeget, a ragyogó fény és az árnyékok kontrasztját. Hangsúlyozta, az akvarell szeretetét Kedves Istvánnak köszönheti, akinek az irányításával elsajátíthatta ezt a technikát, és akire a mai napig felnéz, és példaképként tekint.

Hamarosan tűzzománc alkotásait is megcsodálhatják majd az érdeklődők, hiszen december elsején nyílik meg immár hagyományos három évenkénti kiállítása a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Mint elmondta, ezeken az alkalmakon az elmúlt években készült munkákból összeállított válogatást mutat be. Jelenleg a képeinek egy része még Krakkóban van, ahonnan szintén kiállította munkáit, és ahonnan témákkal feltöltekezve tért haza. Már elkészült a Krakkó tornya és a Krakkó kapui című alkotása is, mindkettőt megnézhetik majd az érdeklődők a decemberi kiállításon.

Címkék: Bonyhád, stekly zsuzsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.