Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 31. 11:50, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A SZÉP-kártyákról 200 ezer vendégéjszakányi összeget kell elkölteni május végéig

A SZÉP-kártyákról 200 ezer vendégéjszakányi összeget kell elkölteni május végéig

A SZÉP-kártyával lefoglalt üdülések átlagos értéke és hossza alapján csaknem kétszázezer vendégéjszakára lenne elegendő az az összeg, amit legkésőbb május végéig el kell költeniük a kártyabirtokosoknak - közölte a Szallas.hu hétfőn.

A szálláskereső oldal emlékeztetett: a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint március végén még 3,9 milliárd forint volt a SZÉP-kártyákon a 2012-ben utalt összegekből, amit az érvényben lévő szabályozás szerint az idén május 31-éig lehet felhasználni.
A portál közleménye szerint a szoros határidő ellenére a SZÉP-kártya felhasználásának aránya 2014 első két hónapjában csökkent a tavalyi adatokhoz képest. Míg 2013-ban átlagosan a szállásfoglalások 23 százalékánál váltottak be SZÉP-kártyát, addig az idén januárban csak 16, februárban pedig 15 százalékban használták ezt a juttatást a kártyabirtokosok a Szallas.hu adatai szerint.
Tavaly a legtöbb utalványt júliusban váltották be az utazni vágyók, de a SZÉP-kártya felhasználásának aránya az összes szállásfoglaláson belül májusban volt a legnagyobb, valószínűleg akkor is sokan hagyták az utolsó pillanatra a juttatások felhasználását.
Az idén a húsvét, a tavaszi szünet és május elseje közel esik egymáshoz, erre a két-három hétre sokan terveznek pihenést, és már most keresgélni kell a szabad szálláshelyeket - figyelmeztet Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.
A szálláskereső oldal statisztikái szerint SZÉP-kártyával az átlagosnál többen foglalnak wellness-szállodákba. A nem utalvánnyal fizetőknek csak ötöde választott ilyen szálláshelyet, míg SZÉP-kártyával minden harmadik foglaláshoz tartozott wellnessprogram.
A kártyabirtokosok tavaly egy-egy foglalásra átlagosan több mint ötvenezer forintot szántak, míg SZÉP-kártya nélkül csak átlagosan 37 ezer forintot költöttek a hazai utazók.
A Szallas.hu-t havonta mintegy 1,5 millióan keresik meg. Az adatok a 2013-as teljes évre, valamint 2014 januárjára és februárjára vonatkozó foglalásokon alapulnak. A minta nem reprezentatív, de jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat - áll a közleményben.

Címkék: Gazdaság-turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során