Városlista
2024. június 11, kedd - Barnabás

Hírek

2017. December 08. 18:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

Hitet tett az Európai Unió mellett és méltatta a közösség értékeit az Európai Tanács elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen, ahol díszdoktorává avatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Hiszek az Európa Unió jövőjében és céljában az euroszkepticizmus jelenleg érzékelhető trendje ellenére is - jelentette ki Donald Tusk. A korábbi lengyel miniszterelnök a doctor honoris causa címről szóló oklevél átvétele után személyes hangú köszöntőjében több irodalmi és zenei példán említve méltatta a magyar kultúrának a saját és honfitársainak életében betöltött szerepét, és úgy fogalmazott: "európainak lenni ok a büszkeségre".

Véleménye szerint Európának továbbra is megvan az esélye arra, hogy a jövőben is "a világ legjobb helye", a szabadság és kultúra egyedülálló, különleges tere legyen.

Donald Tusk azt mondta: a migrációs válság "az agresszív szomszédoktól" érkező fenyegetéssel együtt egyszerre mutatta meg az európaiaknak, hogy mit jelent a közös terület és a közös határok. Ahogy meg kell védenünk külső határainkat, ugyanúgy meg kell védenünk országainkat a rasszizmustól és az idegengyűlölettől - hangoztatta az Európai Tanács elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.

2024. Június 11. 15:14, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára

Két részletben - kedden és szerdán - összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján - jelentette be a honvédelmi miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

2024. Június 11. 15:13, kedd | Belföld

Vitézy Dávid: határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

A csütörtöki határidőig kezdeményezni fogják a vasárnapi főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálását - közölte Vitézy Dávid, a voksoláson a második legtöbb szavazatott szerzett főpolgármester-jelölt kedden a Fa

2024. Június 11. 07:42, kedd | Belföld

Vitézy Dávid: rengeteg nyitott kérdés van a rekordszámú érvénytelen fővárosi szavazat miatt

Rengeteg nyitott kérdés és gyanú van a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt, egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel - írta Vitézy Dávid hétfőn a Facebook-oldalán.