Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

3,4 milliárdot osztanak szét 38 önkormányzat között

3,4 milliárdot osztanak szét 38 önkormányzat között

Újabb 38 önkormányzat részesül fejlesztési támogatásban azok közül, amelyek nem vettek részt az állami adósságkonszolidációban. Az érintett, kétezer lakosnál népesebb települések a belügyminiszter döntése nyomán 3,4 milliárd forintot kapnak - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

A fejlesztési forrást egyebek mellett út vagy járda építésére, felújítására, vízrendezési és csapadékelvezetési rendszer kiépítésére, továbbá épületek felújítására fordíthatják a támogatásban részesülők.

Az államtitkár jelezte: a nyertes önkormányzatokkal a tárca még ezen a héten aláírja a támogatási szerződéseket. Azok az el nem adósodott települések, amelyek idén nem részesültek fejlesztési támogatásban, jövőre fogják megkapni a nekik járó összeget.

A kormány korábbi döntésének megfelelően négy év alatt összesen 50 milliárd forintot kapnak azok az önkormányzatok, amelyek felelős gazdálkodást folytatva, eladósodás nélkül biztosították településük működésének, fejlesztésének feltételeit. Az idei évben 12,5 milliárd forint áll erre rendelkezésre a központi költségvetésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.