Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 26. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Súlyos buszbaleset történt Varsóban

Súlyos buszbaleset történt Varsóban

Lezuhant egy közúti felüljáróról a varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza csütörtökön, a balesetben egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek - közölte a lengyel közszolgálati televízió.

A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra terelte a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról.

Tizennyolc sérültet - köztük két kiskorút - kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínt megszemlélő Konstanty Radziwill mazóviai vajda újságíróknak azt mondta: a sofőrről megállapították, hogy józan volt.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű "szinte új volt", a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki "valószínűleg rosszul lett".

Ezt a változatot valószínűsítette a rendőrség szóvivője is, aki azonban aláhúzta: a baleset körülményeit még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése