Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 10. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti

Rekord mennyiségű drogot foglaltak le a spanyol hatóságok tavaly

Rekord mennyiségű drogot foglaltak le a spanyol hatóságok tavaly

Rekord mennyiségű, 477 tonna kábítószert foglaltak le a spanyol hatóságok 2017-ben - közölte a spanyol belügyminisztérium keddi jelentésében, amelyben összegezte az elmúlt év főbb adatait.

A tárca felidézte, hogy 454 tonna lefoglalt droggal eddig a 2013-as év volt a legeredményesebb ebből a szempontból a hatóságok számára.

Mint írták, tavaly 75 feltételezett dzsihadista terroristát vettek őrizetbe a rendőrök és csendőrök, összesen 52 terrorellenes akció során.

Ezzel az elmúlt két és fél év alatt - amióta az öt fokozatú skálán négyes szintű terrorvédelmi készültség van érvényben a dél-európai országban - már több mint 200 fölötti a terrorgyanú miatt őrizetbe vett személyek száma.

A belügyminisztérium beszámolt arról is, hogy tavaly ezer csónakból összesen 17 500 illegális bevándorlót mentettek ki a tengerből a spanyol partoknál a hatóságok. Ez a szám csaknem háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Juan Ignacio Zoido belügyminiszter 2018-ra kiemelt feladatként jelölte meg a különböző rendvédelmi testületekhez tartozók bérezésének összehangolását, a dzsihadista terrorizmus elleni küzdelem további erősítését jogszabályi reformok révén, továbbá a számítógépes bűnözés elleni harc fokozását, és a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet végleges feloszlatásának elérését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése