Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Április 21. 07:22, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: vndesign.hu

Május 17-ig lehet büntetlenül támogatást kérni

Május 17-ig lehet büntetlenül támogatást kérni

Sorra járják az agrárkamara munkatársai a körzetközpontokat,- Bonyhád, Szekszárd, Dombóvár, Paks, Tamási - ahol tájékoztatást adnak a gazdálkodóknak az idei évi egységes támogatási kérelmek beadásáról.

Németh Judit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának főfalugazdásza elmondta, a fórumokra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének munkatársait is meghívták, így a gazdák első kézből kapnak tájékoztatást a területalapú támogatások beadásáról. Az előadók összefoglalták azokat a tapasztalatokat, melyek az előző évi beadásoknál hibaként jelentkeztek. A legfontosabb: a kérelmek beadásán pontosak legyenek a területek rajzai. Az új légifelvételek már méteres pontossággal képezik le a területet, ami eltérhet a földhivatali, az adott helyrajzi számon bejegyzett föld méreteitől. Az irányadó a légi felvétel, ez uniós elvárás és ehhez kell igazodni a támogatási kérelemnél, hívta fel a figyelmet a főfalugazdász. A pontatlanság, a területek egymásra rajzolása túligénylést eredményezhet, ennek pedig az a következménye, hogy késve kapják meg a támogatásukat a gazdálkodók.

Tolna megyében egyébként több mint 5 ezer gazdálkodót érint az egységes támogatási kérelem beadása, amit április 6 és május 17-e között lehet beadni szankciómentesen. Természetesen többen is rákérdeztek, hogy az agrár környezet-gazdálkodási (AKG) támogatások nyerteseit még nem hirdették ki, így akik pályáztak, azok mit tegyenek. Németh Judit elmondta, ők is úgy adják be kérelmeiket, mintha elnyerték volna az AKG-t, és ennek megfelelően kell a vetésnél az előírásokat is betartaniuk, illetve elkészíteni a vetéstervet is. Mától szombaton is várják a körzetközpontokban a falugazdászok a termelőket, vinni kell az elektronikus jelszót és a tavaly kinyomtatott kérelmeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.