Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 30. 11:17, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Ismét Vágó Istvánnal közösen vezették a vetélkedőt

Ismét Vágó Istvánnal közösen vezették a vetélkedőt

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kvízelítő című vetélkedőjét.

A november 25-i megmérettetésen nagykanizsai, keszthelyi, dombóvári, pécsi, szegedi és bonyhádi csapatok mérték össze tudásukat. – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Vágó István ez alkalommal is elfogadta meghívásunkat. Immár negyedszer vezettük közösen a nem kis koncentrációt igénylő tudáspróbát.

Az első fordulóban egy írásbeli tesztet kellett megoldaniuk a három fős csapatoknak. Ezután a nyomógombok mögé álltak, ahol a tudáson kívül már a gyorsaság is számított. Volt, hogy egy, kettő, majd a finálékban mindhárom csapattag a feladványokat várta. A nagydöntőbe a legjobban teljesítő négy csapat jutott. A kiélezett küzdelemben végül az ötórás vetélkedő legutolsó kérdése döntött… – nyilatkozta a teol.hu-nak Gruber László, a verseny szervezője.

A bonyhádi gimnázium színeiben induló Takács Péter György-Galág Botond Balázs-Ömböli Csaba „hármasfogat” nyerte az izgalmas döntőt, maga mögé utasítva a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapatát. Harmadikként a vetélkedőben a kezdetektől részt vevő nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium triója végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.