Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Április 29. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu

Ifjú lánglovagok versenyeztek

Ifjú lánglovagok versenyeztek

Már 15. alkalommal rendezték meg április 22-én a Széchenyi István Általános Iskolában a gróf Széchenyi Ödön tűzoltó versenyt.

A névadóhoz köthető Magyarországon a tűzoltó egyletek szervezésének gondolata. Az ő munkájának tiszteletére rendezik meg minden évben a mára hagyománnyá vált tűzoltóversenyt. Az idei megmérettetésen 4 lány és 7 fiú, illetve vegyes csapat vett részt Bonyhád, Bölcske, Kurd, Nagymányok, Tamási, Zomba és Aparhant képviseletében.

A versenyt az iskola kórusának fellépése nyitotta, majd egy perces néma főhajtással róluk, illetve hozzájuk szóló gondolatokkal emlékeztek meg a résztvevők két kiemelkedően fontos emberről, Tölgyesi Levente tanárról, aki éveken át készítette fel a bonyhádi gyerekeket erre a megmérettetésre és Ignácz Sándorról, a kurdi önkéntes tűzoltó egyesület elnökéről.

Ezt követően elsőként az elméleti ismeretekből szerzett tudásukról adtak számot a gyerekek, gróf Széchenyi Ödön életéből, illetve tűzvédelmi ismeretekből. Ezután az iskola udvarán gyakorlatban is bebizonyíthatták, hogy egy tűzeset során akár ők is képesek lennének megfékezni a lángokat. A gyakorlati feladatok teljesítését követően, a verseny 15. „születésnapja” alkalmából meglepetés várta a résztvevőket: egy 100 szeletes szülinapi torta.

Gaál-Martin Elvira és dr. Farkas Attila szervezők úgy gondolják, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek felkészítését egy-egy rendkívüli helyzetre. Hozzátették, elképzelhető, hogy a versenyzők között volt jövőnk néhány hivatásos tűzoltója is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben